Ànecs contra les plagues: la solució sense pesticides que funciona a Sud-àfrica

Els animals fan de control natural a la vinya i eviten l'ús de pesticides

Els ànecs, en les imatges, ajuden a mantindre el terreny sense l'ús de pesticides / Reuters

Grups d'ànecs blancs, negres i marrons es mengen els caragols i els insectes mentre es desplacen entre la vinya d'un terreny a la ciutat vinícola de Stellenbosch, a Sud-àfrica. Amb la seua tasca incansable, uns 500 ànecs corredors eviten l'ús de pesticides i fertilitzants sintètics. Serveixen com a control natural de plagues i entretenen els turistes.

“Els anomenem els soldats de les vinyes”, explica el director gerent de la finca, Corius Visser. I és que els ànecs estan al cor de les pràctiques d'agricultura regenerativa del celler, més concretament els ànecs corredors indis, que tenen potes llargues i una postura dreçada, el que significa que són capaços d'arribar als caragols entre les fulles.

Els fems rics en nutrients dels ànecs i altres animals garanteixen que la vinya funcione de la manera més sostenible possible. Seguint el líder, els animals marxen en comboi per les vinyes amb una rutina diària: al matí, van a les vinyes per evitar danys als cultius, i al vespre tornen als paddocks per picotejar pèl·lets de menjar nutritiu per a ocells.

El treballador Yodell Scholtz ha estat criant els ànecs durant els últims dos anys. "És gairebé com criar els teus propis fills, així que ho gaudisc molt”, ha assegurat Scholtz. “És increïble com es comporten, caminen en filera i és com si estigueren a l'exèrcit”, ha observat Merle Holdsworth, una turista.

També et pot interessar

stats