El conservador Mitsotakis assoleix la majoria absoluta a Grècia

El partit Nova Democràcia obté vora el 40% dels suports en la repetició de les eleccions

Mitsotakis parla en públic davant els seus seguidors durant la jornada de les eleccions
Mitsotakis parla davant els seus seguidors durant la jornada de les eleccions / Reuters

El líder conservador Kyriakos Mitsotakis aconsegueix la majoria absoluta en la segona volta de les eleccions celebrades aquest diumenge a Grècia, després de l’escrutini del 90% dels vots. 

La conservadora Nova Democràcia de Mitsotakis ha obtingut de moment el 40,5% de les paperetes, per la qual cosa, de moment, suma 158 dels 300 escons del Parlament grec.

En cas de mantindre's aquests resultats, el líder conservador serà reelegit primer ministre de Grècia i podrà governar novament en solitari, com ja ha fet durant els últims quatre anys.

Mitsotaks ha promés que el seu govern realitzarà les "grans reformes" necessàries per a convertir a Grècia en un país "més pròsper i just".

En les eleccions del passat 21 de maig, el partit Nova Democràcia va quedar en primer lloc, obtenint un percentatge similar al d'aquest diumenge, però no va aconseguir una majoria absoluta.

Mitsotakis es va negar en aquell moment a negociar amb la resta de partits per a formar un govern de coalició, sabent que unes eventuals noves eleccions se celebrarien amb una nova llei electoral que atorga escons de bonificació al guanyador i podria així governar en solitari.

També et pot interessar

stats