Almenys 30 persones mortes i 40 ferides en un atemptat en un basar del Pakistan

Les autoritats investiguen si s'ha executat amb un artefacte explosiu improvisat o ha sigut un terrorista suïcida.

Les autoritats investiguen si s'ha executat amb un artefacte explosiu improvisat o ha sigut un terrorista suïcida
Les autoritats investiguen si s'ha executat amb un artefacte explosiu improvisat o ha sigut un terrorista suïcida / Akhtar Soomro (Reuters)

Almenys 30 persones han mort i més de 40 han resultat ferides per un atemptat amb bomba perpetrat al basar Kalaya, situat al cinturó tribal d'Orakzais, al nord-est del Pakistan, segons han informat a la cadena de televisió Geo fonts dels serveis de seguretat pakistanesos. Es tracta del segon atemptat del dia en aquest país, després que al consolat xinés de Karachi s’haja produït un atac que ha causat sis víctimes mortals. 

El portaveu de l'administració pakistanesa a la zona, Mohamed Bilal, ha explicat que el basar estava ple de gom a gom en el moment en què s'ha produït l'explosió, cap a les 10 h, hora local. Bilal ha confirmat també que es tracta d'un atemptat terrorista, encara que les autoritats no tenen clar si s'ha dut a terme amb un artefacte explosiu improvisat o és un terrorista suïcida que s'ha immolat. 

L'any 2014, el Pakistan va llançar una operació militar a les zones tribals del nord-oest del país en què van morir 3.500 suposats terroristes, d'acord amb les dades de l'exèrcit pakistanés. Aquesta operació va continuar en 2017 amb nous operatius antiterroristes en altres parts del país. 

També et pot interessar

stats