Alliberen els 344 estudiants segrestats en l’atac a una escola a Nigèria

Els xiquets es trobaven en un bosc a Tsafe des que van ser segrestats fa una setmana pel grup jihadista Boko Haram.

Manifestants demanen a les autoritats el rescat dels xiquets segrestats
Manifestants demanen a les autoritats el rescat dels xiquets segrestats / Afolabi Sotunde (Reuters)

Les autoritats de Nigèria han informat de l’alliberament dels 344 estudiants segrestats fa una setmana, després d’un atac a un col·legi masculí situat a la ciutat de Kankara, a l’estat de Katsina. L’alliberament s’ha anunciat hores després que grup jihadista Boko Haram publicara un vídeo que suposadament mostra diversos dels estudiants segrestats. En el vídeo, els segrestadors ensenyen als xiquets, alguns d’ells plorant, i asseguren que es troben en bon estat de salut. Els xiquets es trobaven en un bosc en Tsafe, a l’estat veí de Zamfara, des que van ser segrestats, segons ha explicat el governador de Katsina, Aminu Masari.

“Estem molt feliços d’anunciar el rescat dels xics de Kankara dels seus segrestadors. Estan ara amb les agències de seguretat i seran traslladats a Katsina aquesta nit”, ha afirmar Masari, al seu compte de la xarxa social Twitter. Per la seua banda, el president de Nigèria, Muhammadu Buhari, ha donat la benvinguda a l’alliberament dels estudiants al seu compte de Twitter. “És un gran descans per a tot el país i la comunitat internacional. Tot el país agraeix al governador Masari, les agències d’intel·ligència, l’exercit i la policia”, ha afegit Buhari.

Encara que el grup jihadista Boko Haram va atribuir-se el segrest dels alumnes, han insistit en el fet que ni van fer demandes ni fixaren les condicions per a l’alliberament. Per contra, les autoritats ha afirmat haver establert negociacions amb els segrestadors, però no obstant això no ha transcendit el que ha passat finalment.

A les xarxes socials de Nigèria es va popularitzar l’etiqueta #BringBackOurBoys (“Torneu els nostres xiquets”), en una al·lusió a la campanya internacional #BringBackOurGirls usada després del segrest en 2014 a mans de Boko Haram de 276 menors d’un internat a Nigèria. Hui en dia encara es desconeix el parador d’almenys 112 de les xiques. Boko Haram va ser creat en 2002 en Maiduguri (capital de l’estat nord-oriental de Borno) pel líder espiritual Mohamed Yusuf.

També et pot interessar

stats