Aliments, protecció per al fred i atenció sanitària dels menors d’Ucraïna, les necessitats que més preocupen les ONG

Save the children estima que hi ha 7 milions de menors al país i demana corredors segurs perquè es puga fer arribar l’ajuda bàsica a les famílies

Una xiqueta fuig amb sa mare buscant una segura a Ucraïna
Una xiqueta fuig amb sa mare / Reuters

Garantir l’alimentació, la protecció de les baixes temperatures, l’accés a medicaments i l’atenció sanitària dels vora set milions de menors d’Ucraïna. Són, ara per ara, les màximes preocupacions d’ONG com Save the children, que treballa des del 2014 amb famílies vulnerables de les zones orientals d’aquest país que, des d’aquest dijous, està patint els atacs russos.

El director d’aquesta ONG a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, ha mostrat la preocupació d’aquesta entitat per la situació dels menors de les zones de conflicte. Hernández ha assenyalat en Les Notícies del Matí que l’entitat està preocupada perquè s’atenguen les necessitats bàsiques de la població infantil i ha demanat corredors humanitaris per a permetre no sols la fugida de les famílies, sinó també l’accés d’ajuda humanitària.

També confia que la Unió Europea i els països veïns siguen capaços de cobrir les necessitats bàsiques de la infància desplaçada, que abandona Ucraïna buscant un territori segur.

Des del seu punt de vista, la possibilitat de resultar ferits, així com el desabastiment, que pot afectar recursos bàsics com l’alimentació o l’electricitat són algunes de les conseqüències més immediates que preocupen aquesta entitat que treballa en l’àmbit de la infància. A aquests efectes directes del conflicte armat, cal afegir dos més que apareixen a mitjà termini i que dependran del que dure el conflicte: l’educació i l’atenció sanitària, com apuntava Hernández en Les Notícies del Matí

També et pot interessar

stats