Alerta de tsunami a Nova Caledònia, Vanuatu i les Fiji, en l'anell de foc del Pacífic

El Servei d'Alertes per Tsunami del Pacífic ha alertat ones compatibles després d'un terratrémol de magnitud 7,7 

Captura del Servei Geològic dels Estats Units marcant l'epicentre del sisme
Captura del Servei Geològic dels Estats Units marcant l'epicentre del sisme / Servei Geològic dels Estats Units

Les autoritats de Nova Caledònia, un territori francés d'ultramar situat en el Pacífic Sud, han demanat evacuar les zones costaneres arran de l'alerta de tsunami activada per un terratrémol de magnitud 7,7.

El sisme, que va sacsejar al voltant de les 14:00 hores (la una de la matinada de divendres en horari espanyol) les aigües al sud-est de les illes de la Lleialtat, les més orientals de l'arxipèlag, ha activat l'alerta de tsunami en un radi de 1.000 quilòmetres al voltant de l'epicentre, que inclou altres nacions com Vanuatu i les Fiji.

El Servei d'Alertes per Tsunami del Pacífic assegura haver detectat ones compatibles amb aquest fenomen natural. En l'última actualització, ha assenyalat que podrien tindre entre 0,3 i 1 metres d'altura quan impacten contra les costes de Vanuatu i menys de 0,3 a Nova Caledònia, Fiji, Kiribati i Nova Zelanda, entre altres nacions.

El Servei Geològic dels Estats Units, que vigila l'activitat sísmica mundial, va situar el terratrémol a 37 quilòmetres de profunditat sota el llit marí i a 333 quilòmetres al sud-est de la localitat de Vao, a l'Illa de Pins –la més meridional de Nova Caledònia.

El Servei Meteorològic d'Austràlia ha indicat que el tsunami podria amenaçar també l'illa de Lord Howe, a més de 450 quilòmetres a l'est de la població oriental de Port Macquarie, a l'estat de Nova Gal·les del Sud.

Nova Caledònia es troba prop de l'anomenat Cinturó de Foc del Pacífic i dels volcans submarins de la conca de Lau, la qual cosa sotmet l'arxipèlag amb freqüència a sacsejades d'origen sísmic.

També et pot interessar

stats