Alemanya xifra en 23.000 els extremistes de l'entorn dels Reichsbürger

Segons el Ministeri d’Interior el 10% d'aquests extremistes estaria disposat a recórrer a la violència

El Reichstag, seu del parlament alemany, objectiu del grup terrorista d'extrema dreta
El Reichstag, seu del parlament alemany, objectiu del grup terrorista d'extrema dreta / Lisi Niesner (Reuters)

La xifra d'extremistes en cercles dels anomenats ‘Reichsbürger’, moviment que no reconeix la sobirania de l'estat alemany i a qui se li atribueix la trama colpista destapada aquesta setmana, ha crescut enguany en 2.000 persones fins a arribar a les 23.000.

Això suposa un augment dels “ciutadans del Reich” de quasi el 10% respecte a l'any passat, mentre que en 2018 i 2019 els serveis secrets de l'Interior calculaven el nombre en uns 19.000, segons ha declarat la titular d’Interior, Nancy Faeser, en el diari alemany Bild.

Segons la ministra, el 10% d'aquests extremistes està disposat a recórrer a la violència. De fet, l'any passat ja es van registrar 239 delictes de violència atribuïbles als Reichsbürger.

"No estem davant de bojos inofensius, sinó davant de sospitosos de terrorisme, tots ara a la presó preventiva", ha declarat en referir-se a la detenció, dimecres passat, de 23 membres i simpatitzants d'una presumpta organització terrorista de l'entorn dels Reichsbürger que planejava prendre el parlament alemany per a donar un colp d'estat. Dues persones més van ser detingudes a Kitzbühel (Àustria) i Perusa (Itàlia).

Faeser va expressar la seua intenció d’endurir la llei d’armes i de "desarmar conseqüentment els Reichsburger". De moment, s’ha retirat el permís d’armes a 1.050 membres i es calcula que en l'actualitat uns 500 posseeixen armes legalment. 

Els Reichsbürger formen part d'un fenomen heterogeni, des del punt de vista organitzatiu i ideològic, que es caracteritza pel seu rebuig fonamental a la República Federal d'Alemanya i el seu ordenament jurídic.

També et pot interessar

stats