Acaba la treva nadalenca de la guerra entre Rússia i Ucraïna amb atacs d'artilleria

Els atacs militars tampoc van cessar durant l'alto el foc unilateral decretat pel Kremlin

Funerals de soldats ucraïnesos en Kíiv, Ucraïna
Funerals de soldats ucraïnesos a Kíiv, Ucraïna / Oleg Petrasyuk (Efe)

La treva en la guerra entre Rússia i Ucraïna va arribar a la fi la passada mitjanit coincidint amb atacs d'artilleria de tots dos bàndols. Un atac ucraïnés va danyar dues centrals termoelèctriques a la regió de Donetsk, mentre les tropes russes van atacar les regions orientals de Donetsk i Khàrkiv, i la meridional Zaporíjia coincidint amb el final de l'alto el foc, segons informes militars dels dos exèrcits. 

El Kremlin va ordenar divendres una treva unilateral de 36 hores del conflicte complint amb la crida del patriarca de l'Església ortodoxa russa, Ciril I, perquè els creients ortodoxos pogueren celebrar Nadal. Les autoritats ucraïneses i el Pentàgon han acusat Rússia de "no haver respectat" el seu propi recés, que va concloure la passada mitjanit amb noves accions militars. 

L'atac ucraïnés hauria sigut perpetrat amb llançadores de míssils i míssils balístics tàctics en les centrals de les localitats de Novi Svet i Zugres sota control prorús, segons ha informat aquest diumenge un representant de l'autoproclamada república popular de Donetsk al seu canal de Telegram. 

Pel que respecta a l'artilleria russa, aquesta hauria colpejat la localitat de Merefa, a Khàrkiv, on va morir un home de 50 anys. Les tropes russes també haurien llançat una desena d'atacs contra els bastions ucraïnesos de Kramatorsk i Kostiantínivka a Donetsk, on no va caldre lamentar baixes civils. 

De la mateixa manera, va haver-hi bombardejos contra els suburbis de la ciutat de Zaporíjia, capital de la regió homònima, on els projectils russos haurien atacat la missió de l'ONU a la ciutat d'Oríkhiv. 

Hores abans de la fi de l'alto el foc, diverses ciutats ucraïneses van declarar l'alerta aèria en previsió de bombardejos. L'Estat Major ucraïnés va estimar en 40 els atacs amb llançadores de míssils perpetrats per l'enemic durant les últimes 24 hores contra infraestructures civils. 

Les autoritats ucraïneses i el Pentàgon van acusar Moscou de no respectar el seu propi alto el foc. El Ministeri de Defensa rus va replicar que durant les 36 hores de treva nadalenca les seues forces únicament es van limitar a respondre als atacs enemics.

També et pot interessar

stats