50 anys després, Woodstock torna a invocar la unitat i la llibertat

El 15 d’agost de 1969, 400.000 joves es van reunir per a veure estreles de la música com Jimi Hendrix o Janis Joplin.

VÍDEO | 50 anys després, Woodstock torna a invocar la unitat i la llibertat

Els conceptes d'unitat i llibertat s’han tornat a escoltar sense descans aquests dies a la localitat de Bethel, a l'estat de Nova York, on s’ha celebrat el 50 aniversari del Woodstock, un dels festivals de música més aclamats de la història.

Els dies 15, 16 i 17 d'agost de 1969, més de 400.000 joves es van reunir per a veure estreles de la música com Jimi Hendrix, Janis Joplin o Carlos Santana; i grups com The Who, Sly & The Family Stone, Crosby, Stills, Nash & Young, i Blood, Sweat & Tears.

Va ser tanta la quantitat de gent que va arribar a Bethel que les carreteres van quedar completament bloquejades.

La convulsa dècada dels 60, marcada per la guerra del Vietnam, els constants problemes racials, i l'assassinat del president nord-americà John F. Kennedy i el líder dels drets humans Martin Luther King, van unir les noves generacions en un rebuig conjunt a la violència i la intolerància, que va culminar en Woodstock.

Ara, ciutadans de tot el món han acudit, com si d'un santuari es tractara, a la mateixa zona en què es va celebrar el festival i que ara forma part d'un complex cultural anomenat Bethel Woods Center for the Arts.

Vinguts de França, Luxemburg, Bèlgica, el Brasil o Irlanda, els més nostàlgics no escatimen esforços per a assistir a les tres nits de concerts amb els quals es marca el mig segle d’aquest festival.

També et pot interessar

stats