Més de 40 migrants morts en un nou naufragi davant de l'illa italiana de Lampedusa

En l'embarcació accidentada hi havia tres menors i només hi han sobreviscut tres homes i una dona

Un grup de migrants rescatat davant de Lampedusa, en una imatge d'arxiu
Un grup de migrants rescatat davant de Lampedusa, en una imatge d'arxiu / Esther Camps / Open Arms (Efe)

Nova tragèdia a la mar. Un total de 41 persones han perdut la vida en un naufragi registrat enfront de l'illa italiana de Lampedusa, al sud del país. Són quatre supervivents rescatats per la Guàrdia Costanera els que han informat les autoritats del sinistre, que s'ha produït després que l'embarcació afectada salpara de Sfax (Tunísia) i començara a navegar per mar oberta. Sis hores més tard, bolcava a causa d'una gran ona i la quarantena de migrants que hi havia a bord, entre ells tres xiquets, van caure a la mar. Només tres homes i una dona han viscut per a contar-ho.

Mitjans locals informen que aquests supervivents es troben en estat de xoc. Els van rescatar en la motonau i després els traslladaren a un patruller de la Guàrdia Costanera que els va desembarcar a Lampedusa.

Només quinze dels passatgers de la nau, precària i metàl·lica, portaven jupetins salvavides. Tot i això, també es van ofegar, segons relataren els migrants rescatats als serveis socials i els mediadors de l'Organització Internacional de les Migracions (OIM) que treballen habitualment a Lampedusa. Aquesta illa és el territori italià més pròxim a Àfrica.

Dissabte passat ja es hi va haver dos naufragis més enfront de l'illa de Lampedusa amb 34 víctimes mortals, encara que només s'hi van poder recuperar tres cadàvers enmig d'un fort temporal. En aquella ocasió també van ser els 57 rescatats els que van explicar que els companys de viatge havien caigut a la mar.

Els desembarcaments no cessen a Lampedusa. Al centre d'acolliment de l'illa, que té capacitat per a 300 persones, arribaren a amuntegar-se fa dos dies vora 2.500 persones. Actualment, hi queden més de 1.500, després que les autoritats hagen représ el trasllat de migrants des de la localitat a altres punts de l'illa o a la península italiana. Està previst que aquest dimecres traslladen uns 1.100 dels 1.577 migrants del centre a les localitats sicilianes de Porto Empedocle i Augusta.

Segons les últimes dades del Ministeri de l'Interior italià, des de principi d'any i fins al 4 d'agost han arribat 92.000 migrants a les costes italianes, més del doble dels 42.640 comptabilitzats en el mateix període de l'any anterior.

També et pot interessar

stats