Lampedusa en emergència per saturació

El centre d'acolliment de l'illa italiana acull prop de 950 persones quan la capitat màxima és de 100.

Migrants arribats a Lampedusa en el moment de desembarcar a Pozzallo després de ser traslladats
Migrants arribats a Lampedusa en el moment de desembarcar a Pozzallo després de ser traslladats

El centre d'acolliment de l'illa italiana de Lampedusa, la més meridional del país, no pot acollir més persones. Després de l'arribada al llarg d'aquesta nit de set barcasses amb 250 migrants, el centre acull vora 950 persones quan, en principi, la capacitat màxima és de 100 persones.

L'alcalde de la localitat, Salvatore Martello, ha anunciat que al centre no caben més persones i que les pròximes que arriben hauran de quedar-se al moll. Per això s'ha adreçat directament al primer ministre, Giuseppe Conte a través dels mitjans de comunicació italians per a demanar-li que buide "immediatament" el centre.

Segons Martello, "la situació és molt greu" i no es pot esperar l'arribada del vaixell que el govern ha enviat perquè els migrants puguen guardar la quarantena obligada per la pandèmia del coronavirus i que està programada per a demà a la nit.

També ha criticat la gestió de les arribades d'emergència l'alcalde de Pozzallo, a l'illa de Sicília, Roberto Ammatuna, en explicar que els migrants que arriben a Lampedusa són traslladats a la seua localitat i fins que no arriben no se'ls fan les proves per a detectar el coronavirus.

Interior reprendrà les repatriacions a Tunísia

La ministra d'Interior, Luciana Lamorgese, ha explicat al diari Corriere della Sera que s'ha pactat amb Tunísia que es reprenguen a l'agost els vols quinzenals de repatriació dels migrants que es van cancel·lar a causa de la pandèmia.

També ha avançat que a més del ferri que arribarà a Sicília el diumenge a la vesprada perquè es puguen traslladar als migrants de Lampedusa s'"està treballant per a donar la licitació a un segon vaixell que es col·locarà enfront de la costa de Calàbria".

Lamborgese ha assegurat que en aquests mesos ha insistit "en la necessitat d'activar les operacions d'evacuació per als migrants presents en els centres gestionats pel govern libi a través de corredors humanitaris organitzats per la UE i gestionats per agències de l'ONU".

Juí a Salvini

Aquesta notícia arriba la mateixa setmana que el Senat italià ha votat a favor de permetre un juí [https://apuntmedia.es/va/ultimes-noticies/el-senat-italia-permet-jutjar-a-salvini-per-bloquejar-l-open-arms] contra el líder ultradretà Matteo Salvini per bloquejar durant l'agost de 2019 el desembarcament de la nau de l'ONG espanyola Open Arms, quan era ministre de l'Interior.

També et pot interessar