Arriben en un mateix dia 1.200 migrants a Lampedusa des de Tunísia

Durant la mateixa jornada s’han auxiliat tres naufragis a la zona de cerca i rescat d’Itàlia i Malta

Imatge d'arxiu de l'Open Arms
Imatge d'arxiu de l'Open Arms / Antonio Sempere (Open Arms)

Uns 1.200 migrants han arribat aquest dilluns des de Tunísia a l'illa italiana de Lampedusa a bord de 35 barcasses, en una jornada en què s’han registrat tres naufragis amb desenes de desapareguts, segons la guàrdia costanera italiana. Des de la passada nit s’ha prestat auxili a tres naufragis, el primer a la zona de competència italiana, on han desaparegut tres persones. El segon d’ells ha sigut en aigües malteses, on s’ha aconseguit rescatar 34 migrants, mentre que altres vint han desaparegut. De l’últim, també a la zona de Malta, s’ha trobat el cos sense vida d’una persona.

La situació d'emergència segueix a l'illa perquè actualment a la mar hi ha "una vintena" d'embarcacions, segons els guardacostes, que afronten aquesta situació amb suport de l'agència europea de control fronterer (Frontex) i de diverses ONG.

El veler Astral de l'ONG espanyola Open Arms ha participat en les labors de rescat només començar la seua missió i ha rescatat 47 migrants, entre els quals hi ha un bebé i una embarassada, l'estat de salut de la qual revist gravetat i es dirigeix també a Lampedusa per a desembarcar.

També el vaixell de Metges sense Fronteres, el Geo Barentsz, ha rescatat hui 75 migrants, entre ells quaranta menors i tretze dones, que es trobaven en una barcassa en aigües internacionals prop de Líbia.

També et pot interessar

stats