Més de 30.000 evacuats a Pequín per les intenses pluges que baten el nord de la Xina

Els meteoròlegs pronostiquen que la capital i el nord del país patiran aquests dies les precipitacions més intenses en més d'una dècada

Inundacions a la Xina
Equips de salvament evacuen els damnificats per les inudacions a Quanzhou, a la província de Fujian (Xina) / Zhou Yi (Europa Press)

Les autoritats i els residents de Pequín i altres regions del nord de la Xina es mantenen en alerta davant del risc d'inundacions a conseqüència de les intenses i constants pluges que s'han registrat durant el cap de setmana. Fins a les 23:00 h del dissabte, s'havien traslladat a lloc segur 31.338 residents de Pequín, es van paralitzar 4.069 obres i es van tancar tots els llocs turístics i les cases rurals, segons va informar la cadena estatal CCTV.

El Centre Meteorològic Nacional de la Xina va mantindre aquest diumenge l'alerta roja per tempestes, la més alta del sistema de quatre nivells, ja que les províncies i regions pròximes a Pequín s’hi veuran afectades en els pròxims dies.

El rècord de la zona el va registrar la localitat de Xingtai, a la província septentrional de Hebei i situada a uns 400 quilòmetres de la capital, amb 538 mil·límetres.

El Ministeri de Recursos Hidrològics del país asiàtic va elevar aquest diumenge l'alerta per inundacions a Pequín, Hebei i la ciutat nord-oriental de Tianjin i està previst que les pluges continuen fins al matí del dimecres.

Doksuri colpeja l’Àsia oriental

Les intenses pluges que pateix la Xina són conseqüència del tifó Doksuri, que va batre el sud i el centre de la Xina la setmana passada i que ara ho fa al nord.

El tifó va tocar terra divendres al matí en la costa de la ciutat de Jinjiang, a la província sud-oriental de Fujian, amb una velocitat màxima del vent de 155 quilòmetres per hora per a afeblir-se gradualment al llarg del cap de setmana i a mesura que es desplaçava cap al nord.

Doksuri s’ha convertit en el tifó més fort que ha colpejat la Xina enguany, i també en el segon més fort que ha impactat en Fujian des que existeixen registres, va recollir Global Times.

La setmana passada, almenys una persona va perdre la vida i milers de llars van quedar sense electricitat a conseqüència del pas per Taiwan del tifó, que va provocar forts vents i pluges en el sud i l'est de l'illa.

Doksuri ja havia deixat almenys 14 morts i més de 300.000 damnificats a Filipines, país al qual va assotar abans de dirigir-se a Taiwan.

També et pot interessar

stats