Les pluges torrencials i les inundacions al nord de l'Índia s'han cobrat ja vora un centenar de vides

Les autoritats treballen per a rescatar a milers de persones que continuen atrapades o incomunicades a les muntanyes

Riu Yamuna, en una imatge recent
Riu Yamuna, en una imatge recent / Harish Tyagi (EFE)

Almenys 98 persones han mort en les últimes dues setmanes per les pluges torrencials i les inundacions al nord de l'Índia, mentre les autoritats treballen per a rescatar milers de persones que continuen atrapades o incomunicades a les muntanyes, segons han informat aquest dijous fonts oficials.

"Fins ara, el nombre total de pèrdues humanes des del 24 de juny és de 88 i el nombre total de persones desaparegudes és de 16", ha detallat l'autoritat de gestió de desastres de l'estat d'Himachal Pradesh. A aquest balanç se suma una desena de morts en el Panjab, segons ha comunicat aquest dijous el ministre d'Hisenda de la regió, Brahm Shankar Jimpa, a l'agència índia ANI.

Himachal Pradesh ha registrat 392,8 litres de precipitacions des de començaments de juliol, el doble que els 195,6 que rep de mitjana en aquesta època de l'any, marcada per l'arribada del monsó a l'Índia. Això ha provocat solsides de terra i inundacions que han fet malbé carreteres i han deixat incomunicats diversos punts d'aquesta regió predominantment muntanyenca, on "aproximadament 10.000 turistes continuen atrapats", ha anunciat hui en Twitter el cap de govern de la regió, Sukhvinder Singh. Al Panjab, les pluges de les dues primeres setmanes de juliol també doblen les mitjanes d'anys anteriors i han provocat nombroses inundacions.

Les pluges intenses causen cada any importants danys personals i materials als països del sud d'Àsia, especialment durant el període del monsó entre maig i setembre.

També et pot interessar

stats