17 anys del tsunami que va provocar la mort de 230.000 persones a Indonèsia

Aquest diumenge es compleixen 17 anys del terratrémol de magnitud 9,1 que va arrasar la costa d'Indonèsia, i que també va afectar Sri Lanka, Tailàndia i l'Índia

El 26 de desembre de 2004 Indonèsia va ser arrasada per un tsunami / À Punt NTC

Vora 230.000 persones varen morir a Indonèsia a conseqüència del mortífer terratrémol de magnitud 9,1 que va devastar la costa del país. El 26 de desembre de 2004, el nord de l'illa de Sumatra es va convertir en l'epicentre del sisme, que va provocar ones de fins a 30 metres d'alçària. Es calcula que van desaparéixer ciutats senceres. Vora dos milions de persones van perdre la seua casa i els cossos de més de 50.000 víctimes mortals no s'han arribat a recuperar mai.

Encara que Indonèsia va ser el país més afectat, el tsunami també va arribar a Sri Lanka, Índia i Tailàndia. En aquest últim, una gran potència turística, van morir més de 5.000 persones, 2.000 d'elles visitants d'altres països. A la costa est d'Àfrica, a països com Kenya, Somàlia i Tanzània, també s'hi van patir els efectes.

Des del desastre, les zones més turístiques estan equipades amb sistemes d'emergència per a reaccionar amb més rapidesa i evitar els milers de morts i danys materials que va provocar el tsunami de 2004, la catàstrofe natural més mortífera de les últimes dècades.

També et pot interessar

stats