15.000 morts en un dia: el món registra la pitjor xifra de defuncions de la pandèmia

La quantitat de nous contagis diaris, 80.000, és una de les més elevades de la crisi sanitària.

Personal sanitari amb un vial de vacunació
Personal sanitari amb un vial de vacunació / Cati Cladera (Efe)

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha registrat aquest dissabte més de 15.000 morts per Covid-19 en un dia. És la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia i eleva el total de defuncions de la malaltia a 1,9 milions en tot el món.

En relació amb la quantitat de nous contagis, se n'han registrat 800.000 diaris, una de les xifres més elevades de la crisi sanitària, que ja situa el total global en 87,5 milions.

A Europa de moment no s'evidencia un clar augment respecte a les setmanes anteriors segons l'OMS. Entre divendres i dissabte s'han registrat al continent 273.000 contagis i 6.000 morts, amb un total de 28 milions de casos i 622.000 defuncions.

La corba de positius diaris torna a augmentar a França (2,7 milions de contagis), Itàlia (2,2 milions) i Espanya (2 milions), tot i que no s'arriba als màxims de novembre. Mentre que Alemanya mostra certa estabilització amb 1,8 millons de casos en total, després de setmanes d'ascens.

Per contra, el Regne Unit manté un creixement de positius en ascens constant, amb 2,9 milions de casos, tot i que el primer ministre, Boris Johnson, va decretar el 4 de gener una quarantena estricta a causa de l'augment de contagis. En canvi, Rússia, amb 3,3 milions de casos, mostra una corba descendent.

El país més afectat actualment són els Estats Units, amb 21 milions de contagis, seguit de l'Índia, amb 10 milions, i de Brasil amb més de huit milions. Amb les xifres actuals, el continent que més preocupa és Amèrica, amb 440.000 positius i 7.800 morts en un mateix dia. D'altra banda, Colòmbia presenta xifres diàries rècord i suma 1,7 milions de positius.

Al continent africà les autoritats sanitàries mostren preocupació per l'augment d'infeccions i morts, que ja han arribat a tres milions i 72.000 respectivament, segons la Universitat Johns Hopkins. Especialment preocupant és la situació a Sud-àfrica, que ha registrat el 40,3% de tots els casos del continent i 32.824 defuncions.

També et pot interessar

stats