Més de 1.500 migrants arriben a les costes italianes en les últimes hores

Una de les embarcacions a la deriva rescatades, amb 674 persones, portava a bord cinc cossos sense vida

Migrants rescatats aquest diumenge al sud d'Itàlia
Migrants rescatats aquest diumenge al sud d'Itàlia / Carmelo Imbesi (Efe)

Els vaixells de salvament del Mediterrani han hagut d'esforçar-se de valent aquest cap de setmana. Més de 1.500 persones han arribat en les últimes hores a les costes italianes, l'últim un bot sobrecarregat procedent de Líbia amb "87 persones, inclosos 57 menors no acompanyats" que ha rescatat aquest diumenge l'Ocean Viking, de l'ONG SOS Mediterrània.

Durant el dissabte també es va prestar ajuda a un pesquer a la deriva amb 674 persones a 124 milles de Calàbria. A bord hi havia cinc cossos sense vida, segons han informat fonts oficials.

Per altre costat, el Sea Watch3 també va rescatar dissabte 428 persones en quatre operacions després de ser alertats per Alarm Phone, una ONG que rep telefonades de migrants que es troben amb problemes mentre naveguen el Mediterrani Central.

A més d'aquestes operacions, uns 900 migrants, en la seua majoria d'origen afganés, pakistanés, sudanés, etíop, somali, nigerià, senegalés i eritreu procedents de Líbia, han desembarcat des del dissabte a l'illa de Lampedusa, al sud d'Itàlia. Hi ha un centre d'acollida que està saturat amb més de 1.300 persones, quan la capacitat és per a unes 350.

Fa només una setmana, l'amuntegament i l'estat d'abandó del centre, amb prop de 2.000 persones i muntanyes de fem acumulat, van portar a la marina italiana a enviar un vaixell per a traslladar a altres ciutats prop de 600 migrants.

"Lampedusa en emergència", ha dit aquest diumenge el líder de la Lliga, l'ultradretà Matteo Salvini, qui ha aprofitat la situació en aquest centre per a fer campanya electoral després de la caiguda del govern de Mario Draghi.

"El 25 de setembre, els italians podran per fi triar el canvi: tornaran la seguretat, el valor i el control de les fronteres", ha afegit Salvini, que va ser ministre de l'Interior en 2018 i va posar en pràctica una política molt dura respecte de la immigració, cosa que el va portar a ser jutjat per evitar durant setmanes el desembarcament de migrants al país.

També et pot interessar

stats