Yolanda Díaz: “En pocs dies tindrem un acord sobre la prolongació dels ERTO”

La ministra ha assegurat que la baixa per qui tinga fills o filles en confinament està en la taula de diàleg social i en el si del govern.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz
La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz / Efe

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, s’ha mostrat optimista aquest dissabte sobre la prolongació dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) més enllà del 30 de setembre.

En roda de premsa després de reunir-se amb el secretari general d'UGT de Catalunya, Camil Ros, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, Díaz ha destacat que el Ministeri de Treball ja ha iniciat la negociació amb els agents socials, tant sindicats com patronals i que "en pocs dies tindrem un acord".

La ministra ha afirmat que els ERTO han donat "uns nivells de protecció com mai" i ha demanat confiança en el sistema que s'ha dissenyat i tranquil·litat a les empreses i els treballadors.

Pel que fa a altres mesures, ha assegurat que el govern central donarà una prestació dirigida als fixos discontinus, vorejarà "la legislació laboral del PP perquè els treballadors en ERTO continuen percebent el 70% de la seua base reguladora, i no el 50%", i millorarà el "comptador a zero" de l'atur. També que es mantindran els ERTO per rebrot.

Sobre la baixa per als pares que tinguen fills o filles confinades, ha anunciat que el ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, José Luis Escrivá, "està proposant l'extensió de la baixa per quarantena". "Està en la taula de diàleg social i està en el si del govern. Per descomptat, la intenció és estendre la baixa de quarantena a la quarantena indirecta", ha afegit.

En ser preguntada per l'ingrés mínim vital (IMV), ha indicat que no és competència del seu ministeri, però que "quan es crea una eina nova, en la qual, a més, s'incorporen disparitat de criteris, això té una complexitat administrativa forta".

També et pot interessar

stats