Vora 1.300 empreses valencianes exporten per 440 milions a Algèria

El president del Consell de Cambres considera una "molt mala notícia" la ruptura de relacions comercials

Port d'Alger a Algèria
Port d'Alger a Algèria

Al voltant de 1.300 empreses de la Comunitat Valenciana exporten cada any per valor de 440 milions d'euros a Algèria, segons les últimes dades disponibles del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, que corresponen a 2020.

Després d'assistir a la inauguració de la IX Jornada de Turisme de Benidorm, organitzada per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), el president del Consell de Cambres i també de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, ha explicat que la ruptura de les relacions econòmiques amb Algèria és una "molt mala notícia" a l'espera de veure com evoluciona la crisi.

Les empreses valencianes venen en el mercat algerià productes fitosanitaris, fungicides i ceràmiques, especialment, i en l'últim lustre la quantitat exportada s'ha reduït a la meitat per les limitacions tant en llicències com en contingents.

"Però encara que siguen menors i menys empreses les que exporten, és una molt mala notícia perquè Algèria és un país veí i amic", ha recalcat Morata, qui espera que el Ministeri d'Afers Estrangers i l'ICEX actuen per a tractar de corregir la situació i ajudar a les empreses més afectades.

Morata també ha fet una crida a les companyies asseguradores i a les entitats bancàries perquè ajuden en aquests moments en el sentit que "canalitzen instruments perquè aquestes empreses que estaven produint puguen esperar a la solució del conflicte o a l'arribada d'altres mercats per a traure la producció".

També et pot interessar

stats