Volkswagen formarà els 22.000 empleats de la planta alemanya de Wolfsburg per a la reconversió al vehicle elèctric

Invertirà 460 milions per a preparar les instal·lacions destinades a fabricar els nous models elèctrics, que s'alimentaran de les bateries de Sagunt

Imatge d'arxiu d'una planta de Volkswagen
Imatge d'arxiu d'una planta de Volkswagen / Europa Press

Volkswagen avança cap a l'electrificació de la flota de vehicles. El fabricant automobilístic formarà 22.000 empleades i empleats de la seua planta de Wolfsburg (Alemanya) en els pròxims dos anys per a la producció de vehicles elèctrics, segons ha informat la companyia en un comunicat. 

La iniciativa s'emmarca en la campanya de reciclatge professional amb què Volkswagen pretén accelerar la reconversió industrial de les seues plantes germàniques per a la producció de vehicles elèctrics, una estratègia que ja s'ha implementat a les instal·lacions de Zwickau i Emden. En l'electrificació de la planta de Wolfsburg s'invertiran 460 milions d'euros fins a 2025, la major part en instal·lacions de producció.

El procés d'electrificació de Vokswagen a Europa està connectat amb la futura gigafactoria de bateries de Sagunt (Camp de Morvedre), que la firma situa en l'estratègia per a plantar cara a les companyies d'Àsia en el mercat automobilístic.

La planta de Wolfsburg començarà enguany a fabricar el Volkswagen ANEU. 3, basat en la plataforma elèctrica MEB, i vol formar 1.200 treballadores i treballadors abans de l'estiu per a fabricar-lo. Les mateixes instal·lacions construiran "en un futur pròxim" el nou tot terreny elèctric de la firma.

També et pot interessar

stats