Vila-real abandona el pacte territorial de la ceràmica per considerar-lo obsolet

El consorci de municipis ceràmics es va crear per a fer front a la greu situació econòmica que patia el sector.

Vila-real abandona el pacte territorial de la ceràmica per considerar-lo obsolet
Vila-real abandona el pacte territorial de la ceràmica per considerar-lo obsolet

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real (Plana Baixa), ha decidit abandonar el consorci gestor del pacte territorial pel treball dels municipis ceràmics perquè considera que ja no compleix els objectius per als quals es va crear.

La ciutat, que acull algunes de les principals taulelleres de les comarques del nord, se n’ix d'aquest pacte de la ceràmica després de huit anys i d’una aportació anual de 40.000 euros. Segons ha explicat el regidor d'Economia de l'Ajuntament de Vila-real, Xus Madrigal, la creació d'una xarxa local d'empreses, organismes i fundacions com ara Globalis, Efecte Vila-real, el viver d'Empreses de la Cambra de Comerç i dues càtedres de ceràmica de la Universitat Jaume I capaces d'elaborar plans de promoció econòmica per al sector ceràmic, resta sentit a la permanència en el pacte.

El consorci de municipis ceràmics es va crear per a fer front de forma coordinada a la greu situació econòmica que patia el sector. L'any 2011 Vila-real va signar el pacte de la ceràmica juntament amb vint municipis més de les comarques del nord. En aquell moment, la població tenia unes 6.500 persones desocupades, la majoria provinents del sector ceràmic. De les 21 localitats que s'afegiren en un inici a l'acord, només 10 continuen abonades en l'actualitat.

També et pot interessar