Les vendes de vehicles elèctrics cauen vora un 12% en maig

Els turismes elèctrics purs i híbrids endollables suposen un 9,7% del mercat, dos punts menys que fa un any 

En la majoria de països de la Unió Europea hi ha el doble de cotxes elèctrics que a Espanya

Les vendes de vehicles elèctrics no remunten i han caigut el mes de maig un 11,9%. El creixement d’este mercat és més baix que el 2023, mentre que en la majoria de països de la Unió Europea hi ha el doble de cotxes elèctrics que a Espanya. A Espanya s'han venut enguany vora 95.000 turismes, un 3,8% més que en el mateix període del 2023, segons les xifres de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils (Anfac).

La venda d’elèctrics, però, ha baixat amb només uns 9.000 vehicles venuts. Els turismes elèctrics purs i híbrids endollables suposen un 9,7% del mercat, dos punts menys que fa un any.

Este problema té molt a veure amb el desenvolupament dels punts de recàrrega. Javier Barahona, president de l'Associació del Vehicle Elèctric de la Comunitat Valenciana, remarca que "entre el 20% i el 25% de tots els punts elèctrics que hi ha instal·lats no estan en funcionament".

Eixa, i un preu elevat, són les principals preocupacions dels possibles compradors i compradores. És per això que a Espanya s’han venut 45.000 vehicles elèctrics fins al maig. La xifra està molt lluny de l’objectiu de reducció d’emissions, que està en 280.000 el 2024.

Segons el sector, cal millorar les ajudes a la compra, que ara per ara subvencionen fins a 7.000 euros, però s'estan pagant amb dos anys de retard.

També et pot interessar

stats