Els valencians busquen alternatives a Terol degut al caos de les ITV

Les estacions de les ITV continuen col·lapsades amb cues d'hores per la impossibilitat d'aconseguir una cita prèvia, fet que provoca moltes queixes i, fins i tot, un mercat negre

Vora el 80% de la clientela que rep des de fa dos mesos la ITV de Sarrió, a Terol, és valenciana / À Punt NTC

Vora el 80% de la clientela que rep des de fa dos mesos la ITV de Sarrió, a Terol, és valenciana. Tot i la distància, és la solució més ràpida i fàcil per als conductors que no aconsegueixen cita prèvia a prop de casa.

L'objectiu és renovar l'adhesiu del parabrisa siga com siga. Si no, l'alternativa és fer hores i hores de cua en estacions com la de Massalfassar, a l'Horta Nord, on els conductors arriben de matinada per a intentar passar-la sense cita prèvia.

Els conductors que van fins a Sarrió són clientela que coneix esta estació per les vacances o senzillament, perquè és una de les més pròximes i més barates fora de la frontera de la Comunitat Valenciana i els ix a compte. "Vindre m'ha costat el mateix que fer cua allí", conta un conductor a À Punt.

Els que han demanat cita l'han obtinguda sense problema. I tot i la tranquil·litat de complir el tràmit fins a l'any que ve, hi ha malestar per la situació. A València és impossible i cal calcular el perjuí econòmic per les hores perdudes", es queixen.

Les estacions de les ITV de la Comunitat Valenciana continuen col·lapsades per la impossibilitat d'aconseguir una cita prèvia, i això està provocant moltes queixes i, fins i tot, un mercat negre. La Unió de Consumidors alerta que algunes persones ofereixen cites ja reservades a canvi de diners.

Cues en els centres on s'ha habilitat la inspecció dels vehicles sense cita prèvia

Un dia més, cues per a passar la ITV. Esta és la situació que s'ha trobat este divendres un treballador de l'estació de Massalfassar. Desenes de cotxes que arribaven a bloquejar l'accés a la zona comercial del costat.

Cues com estes es repeteixen als centres on s'ha habilitat la inspecció dels vehicles sense cita prèvia. Són provocades pel col·lapse que impedeix aconseguir torn, des de fa mesos.

Molts conductors arriben de matinada i passen hores esperant. La desesperació per no aconseguir cita provoca que molts conductors facen hores i hores de cua. El col·lapse de les cites prèvies i l'alarma que s'ha generat fa augmentar la saturació en les ITV on fan inspeccions sense cita.

El CSIF culpa el Botànic per una "reversió precipitada"

Des del CSIF denuncien falta d'organització per una "reversió precipitada" de l'anterior govern del Botànic que el nou govern del PP i Vox "està intentant esmenar".

Antonio Zaragozá, responsable del CSIF i treballadors de la ITV de Massalfassar, que "hi ha una desorganització evident. Cada matí ens trobem una cua infinita, que inclús afecta l'entrada del trànsit del polígon".

La falta de personal i l'excés de faena provoquen estrés i ansietat. "Quan es va revertir, la plantilla que no estava en contracte fix es va quedar fora. Ara estem col·lapsats de treball i hi ha baixes per ansietat i depressió".

La plantilla era de 1.200 treballadors i ara no arriba al miler. La Conselleria d'Indústria confia que la solució arribarà els pròxims dies amb la contractació de 220 nous inspectors i 50 administratius.

També et pot interessar

stats