L'OCU recomana guardar proves de la falta de cites en la ITV per a reclamar possibles sancions

L’organització denuncia que trobar una hora disponible s’ha convertit en “missió impossible”

Imatge d'arxiu d'una ITV valenciana / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de maig 2024 - 17:54 Actualitzat: 22 de maig 2024 - 13:07

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana a les persones conductores de la Comunitat Valenciana que no puguen aconseguir cita per a passar la inspecció tècnica de vehicles (ITV) que guarden proves de la no disponibilitat de dates per a la revisió amb la finalitat de presentar-les en cas de ser sancionades.

Segons ha denunciat l'organització en un comunicat, traure cita prèvia per a la ITV s'ha convertit en “missió impossible”, ja que en la majoria de les estacions no es pot reservar i en unes altres a mesura que es van fent lloc, s'omplin “a l'instant”. Això ha provocat que molts usuaris hagen optat per desplaçar-se a altres comunitats, atés que circular amb la ITV caducada pot comportar sancions molt greus com una multa, pèrdua de punts, immobilització del vehicle o absència de cobertura per l'assegurança en cas d'accident, entre altres.

Així, l'OCU ha criticat que la falta de personal “no pot ser un obstacle per al compliment de la prestació d'un servei obligatori per a garantir la seguretat dels vehicles en circulació” i ha afegit que el pla de xoc anunciat la setmana passada per a tractar d'aportar solucions a la “insostenible situació” no soluciona de manera immediata el “col·lapse i retard” existent. D'acord amb l'organització, continua sense haver-hi disponibilitat “fins a juliol”, que és l'última data que apareix en la pàgina web.

En este sentit, l'OCU ha lamentat que els usuaris “continuen obligats a prescindir del seu vehicle” o a “exposar-se a sancions i conseqüències molt greus per la deficient actuació a l'administració”. A més, ha instat la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme a adoptar “les mesures necessàries per a una solució immediata que garantisca el compliment de la prestació d'un servei públic i obligatori”.

Segueix el nostre canal de WhatsApp i coneix l'última hora de l'actualitat

També et pot interessar

stats