Què està passant amb les cites per a la ITV?

És impossible trobar una cita a la majoria d'estacions de la Comunitat Valenciana fins al mes de juliol i els calendaris estan tancats

Llargues cues per a fer l'ITV / À Punt NTC

Els conductors valencians estan a l'espera que es puga reforçar el servei de les ITV (inspecció tècnica de vehicles), que tindrà lloc a partir de la setmana vinent, segons ha anunciat este divendres la Conselleria d'Indústria. El govern valencià té previst obrir una borsa temporal amb 250 nous inspectors. A més, ha aprovat d'urgència la millora del web i de l'assistència telefònica. La consellera d'Indústria, Nuria Montes, ha assegurat que el procediment públic es farà "amb caràcter urgent i reforçar així les plantilles, perquè s'hi incorporen quan més prompte millor".

Mentrestant, ja són molts els que opten per pagar un suplement als tallers, que disposen de cites amb mesos d'antelació, perquè porten ells els vehicles a la inspecció. El fet és que, de moment, és impossible trobar una cita a la majoria d'estacions de la Comunitat Valenciana. Fins al mes de juliol està tot reservat i els calendaris, tancats.

La desesperació de molts conductors ha fet que este servei als tallers s'haja disparat. Gabriel Solanas, que té un negoci de reparació i manteniment de cotxes a Castelló de la Plana, ha explicat que ofereix la gestió de l'ITV des de fa ja tres anys. Segon diu, "al client li val la pena pagar un poc més".

Mentre arriba el personal de reforç, els conductors s'exposen a multes de 200 a 500 euros per portar la ITV caducada.

També et pot interessar

stats