Les comarques d'interior també experimenten la bonança econòmica i laboral amb l'arribada l'estiu

El riu i les aigües termals són els principals atractius turístics de Montanejos, una població de l'Alt Millars que en temporada alta arriba a triplicar les plantilles

La Fuente de los Baños és una destinació turística molt popular a Montanejos / À Punt NTC

Montanejos és, junt amb Morella i Vilafamés, tot un referent en el turisme d'interior de Castelló. Per a moltes agències especialitzades, la Fuente de los Baños és un dels millors paratges naturals on refrescar-se durant els mesos d'estiu. Visitar-los de juny a setembre és sinònim d'afluència massiva. L'augment de visitants té un impacte directe en la generació d'ocupació, sobretot per a joves de Montanejos i poblacions pròximes.

"Durant la temporada alta, l'Ajuntament contracta quinze persones, el gros de les quals va destinat al personal del control d'accés al paratge de la Fuente de los Baños que gestiona la Fundació de Turisme", explica Sebastián Gómez, director de la Fundació de Turisme de Montanejos.

Els cinc hotels de la població —alguns amb balneari— i els restaurants es beneficien d'este increment en l'afluència de visitants.

"En la temporada turística doblem la plantilla i tenim una ocupació superior al 80% durant tot l'estiu", detalla Mar Gómez, de l'hotel Xauen. "Normalment, som tres o quatre treballadors i enguany arribarem a ser-ne dotze", subratlla Toni Verdià, gerent de la Sede Gastrobar

Amb l'arribada de la calor, les empreses de multiaventura que treballen al riu també contracten més personal. És el cas de Somos Aventura, que en temporada alta arriba a tindre quinze empleats en la seua activitat estrela: el ràfting d'aigües braves.

També et pot interessar

stats