El veïnat de la Vall d'Uixó lamenta que el turisme de les Coves de Sant Josep no arriba al poble

L'Ajuntament assegura que treballa en la diversificació per aconseguir que la gent passe alguna nit al municipi

Les cues per a entrar a les Coves de Sant Josep de la Vall d'Uixó / À Punt NTC

Les Coves de Sant Josep, a la Vall d'Uixó (Plana Baixa), s'estan convertint en un reclam turístic de primera per a tota la comarca de la Plana. Per este lloc l'any passat van passar 235.000 persones, el doble que el 2022; això sí, les previsions de l'Ajuntament apunten que enguany la xifra de visitants no deixarà de créixer i superarà el seu propi rècord. 

Els turistes venen de tot Espanya i des de l'estranger, i queden encantats. La visita és intensa, però ràpida i el pas pel municipi és un obrir i tancar d'ulls. "Ha sigut una experiència única", ha assegurat a l'eixida una de les visitants. Segons l'Ajuntament, l'èxit és possible gràcies a la promoció i la diversificació. "Estem posicionant les coves més enllà de la visita clàssica. Tenim firmats convenis amb algunes operadores", ha explicat Javier Ferreres, regidor de Turisme a la Vall d'Uixó.

L'únic problema per als comerços locals és que els turistes no arriben al poble, com ha reclamat Isabel Ventura, que regenta una joieria. "Com que el poble està lluny, ací pràcticament no ho notem", ha dit. "Seria ideal que la gent no només es quedara al centre de Sant Josep, sinó que baixara també ací al poble", ha demanat Teresa Bartolomé, una altra veïna amb el seu negoci al municipi.

Com a remei, des del consistori volen incentivar les pernoctacions amb viatges en caiac, visites exclusives, concerts o esports d'aventura tracten d'allargar l'estada perquè els turistes s'acosten al poble. "Jo crec que la clau està a poder aconseguir que la gent es quede al poble, tenim alternatives de senderisme, turisme natural, cicloturisme...", ha dit Ferreres.

Un camí directe al nucli antic permetrà d'ací a uns mesos una agradable passejada des de les coves fins al nucli urbà.

També et pot interessar

stats