A Morella preocupa la falta de personal en hoteleria davant de la celebració del Sexenni

S'espera que més de 150.000 persones visiten la capital dels Ports, on falten cambrers, cuiners i personal de neteja

Un restaurant de Morella buit / À Punt NTC

La falta de personal d'hoteleria a Morella preocupa el sector. Sobretot, de cara a la celebració enguany del Sexenni al mes d'agost, quan s'espera que arriben més de 150.000 visitants. Falten cambrers, però també cuiners, assistents d'hotel i personal de neteja. 

Els hotelers qualifiquen esta mancança de personal de “molt preocupant”. Fins i tot es plantegen limitar les reserves. “És una problemàtica molt important perquè pujarà molt la faena i no tenim personal per a cobrir molts llocs de treball”, diu el portaveu de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella (Asetmico), Pau Puig. 

Els llocs de treball de cambrers, cuiners i personal d'hoteleria se succeeixen en els portals d'ocupació i també s'ofereixen des de l'Ajuntament. “Hi ha molts establiments que necessitem reforçar-nos, i faltaria que vinguera gent més professionalitzada”, assegura Carlos Gutiérrez, director adjunt del restaurant Casa Roque. 

Però moltes vacants estan mesos sense cobrir. “Si les empreses ens tornen a dir que no s’ha cobert la plaça vacant, el que fem és republicar-la en la nostra pàgina web”, afirma l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa. S'afegeix el problema de la falta de cases per a llogar per als treballadors que venen de fora de la comarca. 

Davant de la falta de treballadors, el consistori instal·larà un mercat de menjar ambulant per a donar servei als milers de visitants que s'esperen pel Sexenni.

També et pot interessar

stats