VidaCaixa, BBVA, Caser, Santander i Ibercaja gestionaran els fons de pensions públics

Les comissions de gestió que es cobraran oscil·laran entre el 0,10 i el 0,26%, conforme a les ofertes presentades per les adjudicatàries

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá (arxiu)
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá (arxiu) / J. Hellín (Europa Press)

La Seguretat Social ha adjudicat aquest divendres a VidaCaixa, BBVA, Caser, Santander i Ibercaja la gestió dels fons de pensions d'ús de promoció pública que es preveu que estiguen funcionant abans que acabe l'any i que abaratiran les comissions dels plans de pensions col·lectius per a treballadors.

El contracte, amb un valor estimat de 24 milions d'euros, es concretarà previsiblement abans que acabe l’agost, una vegada es resolguen les eventuals al·legacions. Aleshores permetrà la posada en marxa de quinze fons de pensions que s'han adjudicat en cinc lots de tres fons cadascun (un de renda fixa, un altre de renda fixa mixta i un tercer de renda variable). Les comissions de gestió que es cobraran oscil·laran entre el 0,10 i el 0,26%, conforme a les ofertes presentades per les adjudicatàries.

També optaven a la licitació Mapfre Vida i Nationale Nederlanden, que s'han quedat fora de l'adjudicació, d'acord amb l'acta de la mesa única de contractació del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions publicada aquest divendres.

Una vegada adjudicada la gestió, queda pendent el desenvolupament de la plataforma digital que conjuminarà els quinze fons i permetrà als beneficiaris accedir a la informació del seu fons, a més d'afavorir la portabilitat entre els diferents fons.

Aquests fons públics de pensions són l'eina creada pel govern espanyol per a impulsar els plans de pensions d'ocupació en detriment dels individuals, per a així estendre'ls a figures com a treballadors de pimes i autònoms.

També et pot interessar

stats