Vicent Ortiz: “Va ser un error històric acabar amb les caixes d’estalvis”
El cap de l’Obra Social de Caixa Ontinyent defén el model davant de les fusions de grans entitats bancàries, amb cinc bancs que controlen el 75% del negoci.
L’objectiu fonamental d’una caixa d’estalvis és estar arrelada al territori i a la ciutadania. Així ho ha explicat en À Punt Notícies matí el cap de l’Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, l’única caixa d’estalvis valenciana que queda després del procés de reestructuració del sistema financer espanyol i una de les dues caixes que queden a tot Espanya, junt amb Colonya, Caixa Pollença, a les illes Balears.
Una tasca que considera “fonamental”, per la qual cosa ha assegurat que “va ser un error històric acabar amb les caixes d’estalvis”. “És un motor econòmic; les caixes van revertir més de 2.000 milions d’euros a la societat”, ha indicat. Entre les claus de l’èxit, hi ha haver sabut separar “els interessos de la caixa d’altres”. També, posar en marxa l’obra social, que segons ha comentat beneficia més de 280.000 persones.
Entre els reptes de futur, Vicent Ortiz ha destacat la continuació del procés de digitalització i del servei de banca electrònica, “perquè qualsevol persona puga operar amb l’entitat”. D’altra banda, continuar amb l’expansió, això sí, controlada, cap al nord, en concret, cap a les comarques centrals de la Comunitat Valenciana. “Tenim la nostra planificació estratègica i som optimistes; pensem que enguany augmentarà la demanda de crèdit”, ha apuntat.
Només cinc entitats bancàries controlen el 75% del negoci
Vicent Ortiz ha alertat del procés de concentració de poder que s’està produint en el sector bancari, i assenyala que només cinc entitats controlen el 75% del negoci, per la qual cosa no és partidari de la fusió de grans bancs, perquè creu que hi hauria perill de crear un oligopoli. En aquest sentit, ha defensat el model de les caixes d’estalvis, pel compromís que tenen amb el teixit productiu i social, i l’arrelament al territori.