Vicent Mascarell (turisme Gandia): "El servei de socorrisme és una inversió important, però paga la pena"

L'Ajuntament de la capital de la Safor té servei de vigilància a les platges entre el 15 de març i el 15 d'octubre

El regidor de Turisme de Gandia
El regidor de Turisme de Gandia / À Punt NTC

Vicent Mascarell, regidor de Turisme de Gandia (Safor) ha explicat aquest dilluns a Les notícies del matí que des del 15 de març i fins al 15 d'octubre les platges del municipi tenen servei de socorrisme. Mascarell ha fet aquestes declaracions en el context dels tres ofegats que es registraren dissabte passat en diferents punts del litoral valencià, i en moments en què molt poques platges tenen activat el servei de socorrisme. "És una inversió important, de més de 600.000 euros, però l'esforç econòmic paga la pena", ha resumit.

Mascarell ha detallat que la inversió és gran també perquè la platja té més de tres quilòmetres d'arena. I ha assegurat que l'Ajuntament de Gandia aspira a més. També ha puntualitzat que el servei de vigilància no té sempre la mateixa intensitat i varien en març, maig o en "plena temporada turística". Vigilància física i senyalització. "A Gandia la gent veu a colp d'ull si hi ha bandera groga, verda o roja", ha explicat.

També ha dit que és conscient que tots els municipis no tenen els recursos suficients per a garantir la vigilància en aquest punt de l'any, quan, a més, les elevades temperatures han omplit les platges.

"Una de les millors temporades de la dècada"

El regidor ha detallat també les perspectives per a aquest estiu. "Pensem que podem estar en una de les millors temporades de la dècada", ha assegurat.

Preguntat pel turisme estranger, Mascarell ha assegurat que un alt percentatge dels visitants que es deixen veure entre setmana són de França, d'Itàlia i també se'n veuen d'anglesos o alemanys. Tot i això, ha recordat que el principal client de Gandia és el turisme del centre d'Espanya.

També et pot interessar

stats