El veïnat de Vinaròs recorda els tremolors i demana justícia pel projecte Castor

La construcció del magatzem submergit i la seua activitat van afectar la comarca i els pescadors van veure disminuïdes les captures

El veïnat de Vinaròs demana justícia pel projecte Castor

Fa ara huit anys el veïnat del Baix Maestrat va eixir al carrer en patir més de 500 terratrémols i amb la intenció de parar la posada en marxa de la plataforma de gas Castor que construïen davant la seua costa. Quan comença el juí per les conseqüències de la construcció de la plataforma, amb més de 500 terratrémols, al carrer encara recorden els tremolors i demanen justícia.

La secretària de la Confraria de Pescadors de Benicarló, Silvia Ferrer, i el veïnat han recordat el cas davant les càmares d`À Punt aquells dies. La construcció de Castor i la seua activitat de fracking van marcar el dia a dia a Vinaròs, Peníscola o Benicarló, sobretot a la franja litoral.

Imatge del que queda del projecte Castor en l'actualitat
Imatge del que queda del projecte Castor en l'actualitat / À Punt NTC

Segons recorda Ferrer, "els pescadors van experimentar una disminució de captures d'orades i peix blau". Però no només es va notar a la mar. Al camp també es van viure els efectes, amb expropiacions de les terres perquè passara el gasoducte. Molts cultius es van haver de dividir. 

També et pot interessar

stats