El veïnat de València demana aturar les llicències de pisos turístics fins que arribe una nova normativa

Denuncien que hi ha uns 4.000 apartaments il·legals i reclamen més inspeccions per detectar-los

Apartaments turístics de València / À Punt NTC

La Federació d’Associacions Veïnals de València demana a l'Ajuntament una moratòria en la concessió de llicències per a apartaments turístics mentre es treballa en un pla d'inspecció i en una nova normativa que regule aquesta activitat. Volen així frenar el fenomen de la turistificació que expulsa els residents i els comerços tradicionals dels barris, ja que es calcula que hi ha al voltant de 4.000 apartaments turístics il·legals en tota la ciutat.

Alguns dels senyals que indiquen el viatge cap a la turistificació dels barris de la capital del Túria són el constant anar i vindre de gent amb maletes i els panys amb contrasenya en molts portals. I és que, segons les dades de la Federació d’Associacions Veïnals de València, els apartaments turístics han crescut de manera exponencial. En pocs anys han augmentat un 164%, passant d'haver-n'hi vora 4.000 a estar per damunt dels 12.000 i això “ha desestabilitzat el mercat”, afirma Toni Casola, membre de la federació.  

S’està generant així una nova bombolla immobiliària, que augmenta els preus del lloguer i que passa factura a la vida del barri, fent fora veïnat i comerços de tota la vida cap a altres zones més llunyanes, diu la presidenta de la federació, María José Brosseta. 

Per això demanen a l’Ajuntament un pla de xoc: en primer lloc, una moratòria de la concessió de noves llicències, i en una segona fase, un pla d’inspecció per a controlar els apartaments que treballen sense llicència. Aquesta és l'oferta turística principal de la ciutat, però més de la meitat d'aquests allotjaments està funcionant en la il·legalitat, denuncia Casola. 

També et pot interessar

stats