Vallejo (Ivefa) considera "adequada" una reforma fiscal amb progressivitat en els trams de l'IRPF

Només un 7% de les empreses familiars arriben a la tercera generació. Per a Vallejo la clau per a sobreviure és "ser professionals" i que la gestió recaiga en les persones millor preparades

Francisco Vallejo en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El president de l'Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar (Ivefa), Francisco Vallejo, dona suport a la reforma fiscal que té previst aprovar aquest dilluns el Consell en un ple extraordinari.

Vallejo considera adequada la reforma si s'aprova amb la progressivitat que s'ha apuntat fins ara en els trams de l'IRPF, segons ha explicat en una entrevista a Les notícies del matí.

"Em sembla molt adequat especialment per a les rendes més baixes deflaccionar la renda quan tenim un IPC molt alt", ha dit.

El president de les empreses familiars valencianes és partidari de pagar impostos d'acord amb la capacitat adquisitiva de cadascun i de manera progressiva. "La progressivitat de l'impost ha de ser clara i els més afavorits han d'aguantar més la vela a canvi que es puga mantindre tot el que necessitem".

No obstant això, ha criticat un "sistema impositiu molt enrevessat" i que s'utilitze per part dels polítics de "forma molt electoralista".

25é aniversari de l'Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar

L'Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar celebra el 25 aniversari. L'acte central tindrà lloc dimarts al Palau de Congressos de València, on està prevista l'assistència de més de 700 persones.

Segons ha explicat, serà un acte "emotiu enfocat a la defensa del soci" en el qual participarà una empresa de ganivets que data de 1734 sent una de les cinc més antigues d'Espanya i que va ja per la novena generació.

Les empreses familiars representen el 91% de les empreses valencianes i generen el 85% de l'ocupació privada i més del 75% del PIB. Un dels problemes per a la supervivència d'empreses familiars és quan les persones que la posen en marxa es retiren o falten.

Per a Francisco Vallejo, el problema és "confondre" la propietat amb la direcció de la companyia. "La propietat s'hereta, però la direcció no es té perquè heretar i ha de recaure en les persones millor capacitades".

La propietat s'hereta, però la direcció no es té perquè heretar i ha de recaure en les persones millor capacitades.

Això provoca que només un 7% de les empreses familiars arriben a la tercera generació i només un 4% de les empreses familiars siguen centenàries. La mitjana de vida d'una empresa familiar que es funda és de 12 anys.

Per a Vallejo la clau perquè una empresa sobrevisca generació rere generació és "ser professionals i fer la transició de manera correcta".

També et pot interessar

stats