El president d'Ivefa destaca que el principal problema de les empreses familiars és "una inflació brutal"

Francisco Vallejo indica que les empreses familiars representen el 91% del total i el 85% de l'ocupació i destaquen per tindre "més continuïtat en el temps i ser més pròximes a la terra"

Francisco Valleja, president d'Ivefa, a 'Les notícies del matí'
Francisco Valleja, president d'Ivefa, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

L'Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar (Ivefa) celebra aquest dijous l'assemblea general a València. El president, Francisco Valleja, ha destacat a Les notícies del matí que uns dels majors problemes als quals s'enfronten les empreses familiars en aquest moment és "una inflació brutal".

"La dificultat més gran que tenim ara mateix és la inflació, amb la pujada d'energia, les matèries primeres, els salaris, tot està pujant i això incideix en les empreses", ha assenyalat Vallejo.

En aquest sentit, ha reconegut "la resiliència" de les empreses familiars per a intentar "passar el temporal", però lamenta que després de "dos anys molt durs de pandèmia, ens arribe ara una guerra a Ucraïna amb una pujada energètica i una gran inflació".

L'empresa familiar representa el 91% de les empreses i el 85% de l'ocupació. Això vol dir que són els responsables de gran part de la creació de la riquesa i de la generació de l'ocupació de la Comunitat Valenciana.

Per al president d'Ivefa, la diferència de les empreses familiars amb un altre tipus d'empreses és que "estem més pròximes al territori, a la gent, als nostres empleats", a més que "mirem més a llarg termini i no el preu de l'acció a cada moment". Això fa, segons Vallejo, que "tinguen més continuïtat en el temps i siguen més pròximes a la terra".

Encara que el terme empresa familiar pot suggerir negocis menuts, Vallejo ha indicat que n'hi ha de tot, des de grans firmes, com Mercadona o Inditex, fins a companyies més menudes.

"La propietat s'hereta, però la direcció s'ha de guanyar"

El talent empresarial no sempre s'hereta, per això el president d'Ivefa també ha parlat de la clau perquè el trànsit generacional puga fer-se sense posar en risc la viabilitat del negoci.

Segons ha dit, "la propietat s'hereta, però la direcció s'ha de guanyar" i aposta per "tindre els millors en tots els llocs i si el que val és el familiar millor, però, si no, ha de ser un professional".

També et pot interessar

stats