València es converteix durant dos dies en la capital del pasturatge

Un congrés que reuneix pastors de tot Espanya ha presentat un certificat per a distingir si la carn s'ha produït amb bones pràctiques

València acull el sisé congrés Territoris de Pastura / À Punt NTC

València es converteix durant dos dies en la capital del pasturatge. Aquest dijous i divendres, la ciutat acull el sisé congrés Territoris de Pastura, que reuneix professionals del sector de tot Espanya. Entre les novetats que s’han presentat enguany, es troba un mapa que situa les granges que certifiquen la bona pràctica de la ramaderia extensiva, i ja treballen perquè aquest certificat estiga present en la carn que compra la ciutadania.

En aquest congrés, també es parlen dels reptes que afronten les més de 1.200 ramaderies familiars del nostre territori. Els pastors adverteixen que un dels principals problemes que troben és la burocràcia, “l’excés de papers per tots els costats”, diuen. 

Preocupa també la desaparició del pasturatge en pro de les macrogranges, però encara continua havent-hi joves que s'interessen pel sector. “En l’economia de hui dia, el sector primari és bàsic. És fonamental que tots coneguem allò que ocorre en aquest àmbit”, assegura María Sancho, estudiant de Gestió Forestal i Medi Natural.

També et pot interessar

stats