València acollirà la seu d’un centre de formació en tecnologia puntera de Munic

El CDTM, referent en estudis d’innovació i emprenedoria, ja busca candidats que es puguen inscriure en els programes que impartirà amb la Politècnica i la Universitat de València

Una de les aules del CDTM a Munic, on ja imparteix formació tecnològica als estudiants
Una de les aules del CDTM a Munic, on ja imparteix formació tecnològica als estudiants / Center for Digital Technology and Management

La primera seu del Centre per a la Tecnologia Digital de Munic fora d’Alemanya estarà a València. Aquest centre tecnològic, que forma en noves tecnologies, innovació i emprenedoria als joves, implantarà la primera edició del programa de formació universitària multidisciplinària en aquesta nova seu, en col·laboració amb empreses pioneres en l'àmbit tecnològic com BMW o Siemens, segons han confirmat fonts de la Generalitat.

El CDTM, Center for Digital Technology and Management en anglés, és una entitat formativa amb 25 anys de trajectòria, referent en matèries d'innovació i emprenedoria de base tecnològica.

Compta amb una xarxa d'un miler d’exalumnes, molts dels quals han acabat fundant la seua pròpia empresa després del seu pas pel programa. Aquest centre de tecnologia puntera s’ubicarà a l'edifici de La Farinera, situat al Grau de València.

Aquest centre alemany s'establirà a València en col·laboració amb la Universitat Politècnica i la Universitat de València, per això oferirà als alumnes de les dues universitats el seu programa insígnia en Technology Management, que reuneix estudiants de diferents àmbits per a proporcionar-los formació de primer nivell en col·laboració amb empreses. A Alemanya, es tracta d'un dels programes d'estudis més competitius, amb una taxa d'admissió inferior al 5%.

El CDTM ja està buscant perfils d'estudiants de postgrau i empreses que vulguen col·laborar en projectes d'innovació perquè s’impliquen en el projecte a València.

Fonts de la Generalitat han destacat que la presència del CDTM al nostre territori reforça la posició de la Comunitat Valenciana com a un espai "d’oportunitats i futur", especialment en l’àrea tecnològica.

El centre de Munic escull les ciutats que es postulen com a candidates per a acollir les seus. En el cas de València, el Consell i l’Ajuntament, així com les dues universitats públiques implicades, van presentar una iniciativa conjunta per a l'emplaçament del centre i una comissió de representants va viatjar a Munic a l'octubre per a conéixer de prop el funcionament.

Per als responsables del projecte d'expansió del CDTM, València és una ciutat oberta a Europa, amb molt de talent cultivat per les universitats públiques, una indústria sòlida, un ecosistema emprenedor en creixement i una estratègia clara per a convertir-se en un pol tecnològic al Mediterrani.

En l'últim any, les empreses emergents afiliades al CDTM de Munic, amb un o més d'un fundador format en el programa d'aquest centre, van rebre més de 1.000 milions d'euros de finançament en total, que representa l'11% de tot el capital de risc alçat a Alemanya el 2022.

També et pot interessar

stats