Vaga de les teleoperadores que demanen un conveni col·lectiu bloquejat des del 2019

En aquest sector treballen 12.000 persones a la Comunitat Valenciana i tres de cada quatre són dones, que denuncien males condicions de treball, precarietat i salaris mínims

Una teleoperadora, en una imatge d'arxiu
Una teleoperadora, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El col·lectiu de teleoperadors ha denunciat aquest divendres la seua situació laboral precària en la primera jornada de vaga convocada pels sindicats. Amagades i amagats darrere del telèfon, denuncien males condicions de treball i salaris mínims.

Fa més de dos anys que negocien un nou conveni laboral amb la patronal, amb els salaris congelats des del 2019. Per això, amb aquesta vaga volen aconseguir un acord en el conveni col·lectiu, bloquejat des de fa més de dos anys.

És un sector feminitzat, amb 12.000 persones a la Comunitat Valenciana, i tres de cada quatre són dones. Denuncien l'abús de la temporalitat, la parcialitat obligada i unes condicions que han empitjorat amb la pandèmia. El 80% teletreballa i bona part ho fa amb els seus equips.

Cartell de la vaga aquest divendres a València
Cartell de la vaga aquest divendres a València / À Punt NTC

Eva Cruz treballa com a la teleoperadora en una empresa amb seu a València, que té 300 persones en la plantilla, des d'on donen servei a grans empreses i on pateix la pressió cada dia. "Hi ha gent que telefona molt enfadada i te'n vas a casa amb molt mal cos", relata a À Punt NTC.

"Hi ha gent que telefona molt enfadada i te'n vas a casa amb molt mal cos" Eva Cruz - Teleoperadora

Aquest divendres han decidit plantar-se contra la precarietat, ja que segons denuncia Isabel Almela, responsable del Call Center del sindicat CCOO-PV, cobren sous al límit del salari mínim interprofessional. "El més habitual és una jornada de 30 hores per 800 euros al mes", apunta.

Aquesta és la primera jornada de vaga i preparen noves mobilitzacions fins que arriben a un acord.

També et pot interessar

stats