La vaga de pilots d'Air Nostrum provoca la cancel·lació del 20% de les operacions

La companyia ha assenyalat que l'operativa està funcionant "amb normalitat" després que la majoria dels passatgers afectats hagen sigut recol·locats en altres vols

Avió d'Air Nostrum
Avió d'Air Nostrum / Europa Press

La vaga indefinida de pilots de Air Nostrum que ha començat aquest dimarts ha provocat la cancel·lació del 20% de les operacions.

Fonts de la companyia, no obstant això, no han detallat l'impacte de l'atur en dies o rutes i han assenyalat que l'operativa està funcionant aquest dimarts "amb normalitat" després que la majoria dels passatgers afectats hagen sigut recol·locats en altres vols.

Els pilots de l'aerolínia Air Nostrum inicien una vaga indefinida diària que allarga l'habitual aturada de dues jornades setmanals, dilluns i divendres, que es realitzava des del passat 27 de febrer.

Segons el sindicat, la companyia ha rebutjat sistemàticament les propostes dels tripulants tècnics en favor d'unes condicions laborals i una classificació professional justes, així com aquelles encaminades a pal·liar la pèrdua de poder adquisitiu.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha fixat els serveis mínims en un 90% per als vols a les illes i en fins a un 65% per als vols peninsulars.

També et pot interessar

stats