La urbanització Picaio rebutja una de les dues plantes solars de la gigafactoria de Sagunt

L'Ajuntament de Puçol, localitat que fita amb la nova planta, vol demanar a la Generalitat que repense la ubicació

Urbanització el Picaio davant de la planta solar sud projectada a la gigafactoria de Sagunt
Urbanització el Picaio, davant de la planta solar sud projectada a la gigafactoria de Sagunt / À Punt NTC

Els residents de la urbanització el Picaio de Sagunt (Camp de Morvedre) s'han posat en peu de guerra. Rebutgen totalment la col·locació d'una de les dues plantes solars de la gigafactoria de Sagunt que està previst que s'instal·le al costat de les cases.

La tercera proposta de gigafactoria divideix la planta solar en dos. Una al nord, de 263 hectàrees, es troba a l'altura de Canet d'en Berenguer (Canet d'en Berenguer). La del sud està als camps que hi ha entre el bypass i les pinades on acaba el Picaio.

Des de les terrasses de la urbanització es veu clarament la ubicació. Els veïns diuen que "quedarà justament davant de les nostres cases" i desconeixen si hi ha un estudi mediambiental.

Així, consideren que "hi ha llocs que són més apropiats que aquest". De fet, es troba dins del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals de la serra Calderona i creuen que la planta, a més, afectarà l'aqüífer de Serradal, que és del que beuen.

Els veïns no entenen aquesta tercera proposta, que fita amb el terme de Puçol (Horta Nord), i l'Ajuntament de Puçol vol demanar a la Generalitat que repense la ubicació.

També et pot interessar

stats