La Unió de Llauradors denuncia que alguns comerços paguen per la collita de caqui un preu inferior al contractat

El sindicat insta els llauradors afectats a renegociar l’import que els ofereixen o a no entregar la collita.

Un fruital carregat de caquis madurs en una imatge d'arxiu
Un fruital carregat de caquis madurs en una imatge d'arxiu

La Unió de Llauradors ha denunciat que alguna empresa que comercialitza caquis està pagant als llauradors, una vegada recollida la collita, un preu inferior al pactat en el contracte de compravenda. El sindicat agrari ha demanat que en aquests casos els agricultors renegocien els preus o impedisquen que es culla la fruita.

El sindicat ja ha traslladat a l’Agència d’Informació i Control Alimentari (AICA) la necessitat de dur a terme controls per a evitar aquest tipus de situacions.

Encara que La Unió de Llauradors no ha concretat quines comercialitzadores estan duent a terme aquesta pràctica il·legal, el sindicat ha exposat que en un dels casos el comerç i el llaurador havien pactat un preu de 0,27 euros per quilo de caqui i, en canvi, posteriorment el van instar a acceptar un preu de 0,18 cèntims per quilo si volia que li collira la fruita.

Bones expectatives de campanya

La Unió ha reivindicat millors preus per als agricultors que, enguany, tenen una collita de caqui “de bona qualitat i amb un calibre ideal”, després de la catastròfica campanya de l’any passat. Aquestes circumstàncies evitaran que hi haja un volum de rebuig excessiu que puguera derivar en un descens dels preus.

A més, una altra de les circumstàncies que podria afavorir la campanya actual del caqui és l’augment de la demanda, tant en el mercat estatal com en l’europeu o mundial. Per aquesta raó, la Unió de Llauradors estima que enguany els agricultors poden percebre millors preus que l’any passat si no és per pràctiques com la que aquest dilluns han denunciat.

També et pot interessar

stats