Unió Gremial demanarà un impost per a les empreses de repartiment a domicili

La patronal autonòmica instarà a replicar l’anomenada taxa Amazon que ja s’ha aprovat a Barcelona

Dos repartidors de mercaderies a domicili descarreguen paquets d'una furgoneta
Dos repartidors de mercaderies a domicili descarreguen paquets d'una furgoneta / Shutterstock

La Unió Gremial sol·licitarà als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que apliquen una taxa als operadors postals que efectuen entregues a domicili de mercaderies comprades en línia i que facturen més d’un milió d’euros a l’any. Ho demanaran als futurs alcaldables amb l’objectiu que la proposta s’incloga com una mesura prioritària de suport al comerç local en els programes de cara a les futures legislatures.

Així ho ha informat la patronal autonòmica a través d’un comunicat de premsa en què el seu president, Juan Motilla, considera que estem en un moment de “mesures reals de suport al comerç local i a un model econòmic de proximitat i sostenibilitat”. Per això sol·licitaran la implantació d’aquesta taxa, perquè “l’ús de l’espai públic amb finalitats comercials deixe de ser gratuït”. Així mateix, i “a un altre nivell que no té res a veure amb l’impositiu”, la mesura està encaminada a penalitzar un model econòmic “que no té res de sostenible”, i a incentivar el consum en el comerç físic per les aportacions que aquest realitza a la ciutat i per la seua importància com a sector estratègic. “Una ciutat no ha d’acceptar un model econòmic dominat per furgons de repartiment que entreguen a domicili paquets de 300 grams i tot allò que açò comporta”, afegeix.

Per tot això, Unió Gremial sol·licitarà una reunió amb tots els grups municipals de cada municipi perquè assumisquen la seua proposta i la duguen a terme en els seus respectius ajuntaments. 

La iniciativa, expliquen en el seu comunicat, sorgeix del recent anunci per part de l’ajuntament de Barcelona, que en març començarà a cobrar la “taxa Amazon”. Un gravamen que pagaran els grans operadors de repartiment per aparcar en fer entregues a domicili (no quan depositen les mercaderies en punts de recollida), i que abonaran les 26 empreses postals que facturen més d’un milió d’euros a l’any, segons el càlcul municipal.

També et pot interessar

stats