Una jubilada de Burjassot denuncia el banc per cobrar-li per atendre-la en finestreta

Els treballadors d’una sucursal del BBVA li van exigir pagar dos euros per extraure diners després que el caixer li va donar problemes

Amparo Molina mostra la denúncia que ha presentat contra el BBVA
Amparo Molina mostra la denúncia que ha presentat contra el BBVA / Verónica March

Amparo Molina, una veïna de Burjassot (Horta Nord) jubilada i amb problemes de mobilitat, ha enviat una carta als treballadors i treballadores del BBVA, on els explica que ha interposat una denúncia per no haver pogut traure diners amb la seua llibreta en el caixer ni haver rebut ajuda dels empleats, que pretenien cobrar-li dos euros per fer l'operació en finestreta.

Molina ha fet pública la carta, en la qual relata que aquest dijous va acudir a les 10 del matí a l'oficina bancària per a retirar "una xicoteta quantitat" dels seus estalvis. La llibreta li va donar problemes i no va poder retirar els diners des del caixer automàtic. Quan va arribar el seu torn, va sol·licitar ajuda. Els treballadors li van indicar que "per finestreta tenia una comissió de dos euros", una quantitat que li va sorprendre "per desproporcionada i per difícil d'assumir" per a la seua situació econòmica. "Vostés –assenyala en la carta– no van voler o no els van permetre ajudar".

"Tenint en compte que ja em cobren unes despeses de manteniment molt altes, vaig eixir de l'oficina sense els diners i vaig passar el dia amb pocs euros", ha explicat la usuària.

Molina ha indicat que no és normal que haja de veure's obligada a presentar una denúncia i ha assegurat que les entitats bancàries "haurien d'ajudar" als qui, com ella, ho necessiten, així com "facilitar informació a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica".

A més, ha afirmat que s’hauria de poder sol·licitar un compte bancari bàsic "sense cap mena de comissió de manteniment". També ha demanat als treballadors "més empatia i menys supèrbia amb els treballadors jubilats". 

"Soc major, no idiota", la campanya contra l'exclusió dels majors als bancs

Molina no és l'única persona major que ha alçat la veu contra els bancs. Precisament aquesta setmana Carlos San Juan, un jubilat valencià de 78 anys, ha aconseguit remoure els pilars de la política i la banca amb la campanya “Soc major, no idiota”, amb la qual ha arreplegat prop de 500.000 firmes per demanar que canvie el tracte que els bancs donen als majors. 

Fins i tot el governador del Banc d'Espanya i el Ministeri d’Economia s'han entrevistat amb ell i li han mostrat la voluntat de canviar aquestes conductes. "Ara quasi tot és per internet i no tots ens entenem amb les màquines. No ens mereixem aquesta exclusió", va reivindicar.

També et pot interessar

stats