Una empresa emergent valenciana experta en longevitat tanca 2,4 milions de finançament

L'aplicació Rosita és el primer entrenador que planifica una estratègia de salut a partir dels 60 anys per a reduir el risc de malalties cròniques prevenibles

Part de l'equip de Rosita
Part de l'equip de Rosita / Rositalongevity.com

Rosita, l'app valenciana amb seu a Cofrents creada el 2020 per a optimitzar la longevitat en les persones majors de 60 anys, ha aconseguit que Wayra, el hub d'innovació oberta de Telefónica, se sume a la inversió de 2,4 milions d'euros que lidera Ship2B Ventures, juntament amb JME, Kfund, Bankinterm, Seedlink Ventures, la Universitat de Chicago, Seedcamp i Cristobal Viedma.

Amb aquests nous fons, Rosita crearà biomarcadors de longevitat en l'àmbit fisiològic amb visió artificial, que ja es troben en desenvolupament, en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València.

L'empresa, que ja havia obtingut una ronda de finançament de 430.000 euros el 2020 per a llançar el seu servei, pretén expandir-se als Estats Units.

"Des de Wayra veiem un gran potencial per a aquest any 2022 en el sector eHealth i Rosita és un bon exemple d'aplicació innovadora i necessària que ajuda els nostres majors a viure més i millor gràcies a la tecnologia", ha destacat Marta Antúnez, directora de Wayra Barcelona.

Què és Rosita?

Rosita és el primer entrenador de longevitat que planifica una estratègia de salut a partir dels 60 anys per a reduir el risc de malalties cròniques prevenibles. La plataforma té com a objectiu retardar els danys associats a l'envelliment, augmentar la longevitat saludable i mantindre l'autonomia dels majors al mateix temps que també es retarda el moment de la dependència.

Els fundadors de la major escola de longevitat d'Europa, situada al Balneari de Cofrents, van llançar la seua app de longevitat amb la finalitat d'ajudar persones majors a estendre la seua esperança de vida amb bona salut en cinc anys.

La metodologia del pla de longevitat s'ha estat desenvolupant durant vint anys al balneari i amb Rosita el porten a la llar amb una combinació d'estil de vida, reducció de risc de malalties i gestió del dolor crònic com l'artrosi.

Més de quatre hores d'exercici a la setmana

Gerontòlegs i fisiòlegs estan d'acord que la clau d'una estratègia efectiva és la consistència en el tractament. Els subscriptors de Rosita ja estan usant el servei per a fer més de 280 minuts d'exercici físic a la setmana, quan l'OMS en recomana un mínim de 150.

Aquests resultats es deuen a unes activitats divertides i adaptades a la condició personal. "Els metges sovint prescriuen exercici sense eines ni metodologia, falta motivació i la gent ho deixa o no arriba ni a començar explica Clara Fernández, cofundadora de l'app. La raó del seu èxit inicial està en el fet que "no donem a la gent deures, sinó que els donem activitats divertides que ja volen fer". A més, "estan adaptades i motivades pels nostres entrenadors virtuals i humans".

El mètode

El mètode d'aquesta empresa emergent consisteix en un programa global que intercala activitats per a reforçar la salut mental amb exercicis físics adaptats que ajuden a minimitzar els riscos de caigudes i a exercitar tot el cos amb classes virtuals de musculatura i altres cardiovasculars.

També inclou sessions educacionals per a millorar la qualitat de vida. Entre altres, implementar nous hàbits saludables i programes com el de fisioteràpia, on professionals ajuden els usuaris a identificar el dolor i els ensenyen a estirar per a evitar lesions.

També et pot interessar

stats