Un jutjat pretén desnonar tres famílies d’Alacant perquè la Sareb no vol renovar-los el lloguer

El sindicat de les Carolines adverteix que l’entitat es nega, fins i tot, a buscar un habitatge alternatiu per a una mare amb dues filles

L'orde de desnonament afecta tres famílies del carrer d'Elda, al barri de les Carolines d'Alacant
L'orde de desnonament afecta tres famílies del carrer d'Elda, al barri de les Carolines d'Alacant / À Punt NTC

Alacant es mobilitza per a frenar el desnonament de tres famílies del barri de les Carolines, una d’elles integrada per una dona amb dues filles. Les tres famílies pagaven el lloguer a la promotora propietària dels pisos situats al carrer d’Elda, però quan les vivendes on resideixen van passar a mans de la Sareb, el conegut com a banc roín que gestiona els actius de les entitats rescatades arran de la crisi del 2008, aquesta entitat no sols es nega a acceptar que continuen ocupant-les, sinó que tampoc vol negociar amb ells una alternativa, a pesar que no han deixat de pagar el lloguer mai.

Els desnonaments dels tres habitatges que continuen ocupats estava previst per a aquest dilluns de matí, això no obstant, a l’edifici només ha acudit una comissió judicial per a executar l’embargament d’una vivenda de l’immoble que estava desocupada.

En el cas de les altres tres famílies, dos homes que viuen a soles, així com una sanitària, ara parada i amb dues filles –una d’elles menor d’edat– fins ara no ha aparegut la comissió judicial encarregada d’executar el desnonament.

El sindicat del barri de les Carolines denuncia la postura de la Sareb, que ni tan sols vol negociar una alternativa amb els afectats i no vol, de manera unilateral, renovar-los el contracte de lloguer.

Un dels inquilins fins i tot s’havia mostrat disposat a comprar el pis on viu, segons ha confirmat a À Punt, però la Sareb no ha volgut escoltar la seua proposta. Tot i això, tant ell com el veí afectat, que també viu a soles, han trobat una alternativa per a residir.

No passa el mateix, en canvi, amb la mare soltera que viu amb les dues filles. Asseguren que no tenen on anar i, a més, la Sareb no s’ha brindat a negociar amb elles cap solució, malgrat no haver deixat mai d’ingressar la mensualitat per lloguer, com denuncia el sindicat del barri de les Carolines. La situació d’atur de la mare complica més, si és possible, la possible solució. 

També et pot interessar

stats