Un jutjat desestima la petició de suspendre cautelarment el conveni col·lectiu de Ford Almussafes

El sindicat STM-Intersindical havia demanat la nul·litat en argumentar que no va ser votat per la plantilla, com sí que s'havia fet en els últims 46 anys

Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes / À Punt NTC

Un jutjat de València ha desestimat la petició del sindicat STM-Intersindical en Ford Almussafes de suspendre cautelarment el registre en el Ministeri de Treball i Seguretat Social del 18é conveni col·lectiu de Ford España per les repercussions de l'acord per a l'electrificació de la factoria.

El sindicat STM-Intersindical a la planta de Ford Almussafes va demanar la nul·litat de l'acta del comité d'empresa sobre l'acord d'electrificació, que només va secundar UGT —el sindicat majoritari en el comité—, en argumentar que no va ser votat per la plantilla, com sí que s'ha fet en els últims 46 anys, i que, com a mesura cautelar, se suspenguera la inscripció del conveni col·lectiu, davant les repercussions que hi tindrà l'acord reeixit a Colònia (Alemanya). Però el jutjat social número 2 de València, encarregat del cas, diu que l'acord objecte d'impugnació va ser adoptat pel comité d'empresa per majoria; per tant, amb plena legitimitat i aparent legalitat.

Ford España havia demanat la desestimació d'aquesta mesura cautelar perquè l'acord va ser aprovat per majoria del comité d'empresa, perquè "no existeix obligació" de realitzar un referèndum previ per a l'adopció de cap acord. També, perquè generaria un "buit legal en les condicions dels empleats i un mal irreparable" en les opcions d'adjudicació dels models de vehicles elèctrics per a Ford España.

També et pot interessar

stats