UGT denuncia el fracàs del pla Emcuida en els problemes familiars pels confinaments infantils

El sindicat exigeix al govern del PSOE i Unides Podem un fons de compensació i finançament per a garantir la conciliació

Una mare amb els seus dos fills mentre intenta teletreballar
Una mare amb els seus dos fills mentre intenta teletreballar / David Pereiras (Shutterstock)

El sindicat UGT ha denunciat aquest dilluns el "fracàs" del pla Emcuida, que ha posat en marxa el Ministeri de Treball. Segons el seu parer, no ha solucionat els problemes de les famílies en els confinaments que ha comportat la pandèmia. Així, ha exigit un fons de compensació i finançament per a garantir la conciliació.

En un comunicat, UGT ha recordat que el pla Emcuida permet adaptacions de jornada, però aquestes "poques vegades s'accepten per part de les empreses", així com reduccions de jornada, que suposen la pèrdua d'ingressos.

"És absolutament ineficaç i insuficient, ja que, a més que poques famílies s'ho poden permetre, deixa fora a les famílies monoparentals i als autònoms", denúncia el sindicat.

Una situació "insostenible"

Considera que, després de dos anys de pandèmia la situació és insostenible per a pares i mares, que han de fer front als confinaments dels seus fills sense ajuda per part de les institucions i demana un permís retribuït per a la cura de menors i dependents.

"Donaria solució a la situació generada per l'augment descontrolat de confinaments en els col·legis i garantiria les cures a unes famílies que s'asseguen abandonades per les institucions", assegura.

UGT recorda que "teletreballar no és cuidar ni conciliar", sinó una forma d'organització del treball i adverteix, a més, que el treball a distància no ha d'anar dirigit a persones amb responsabilitats familiars i excloure els que no les tenen.

Permís retribuït

Per tot això, reclama un permís retribuït per als treballadors que han de cuidar menors o majors dependents per quarantenes, tancament de col·legis, i centres de dia i proposa per a això un fons de compensació i finançament que podria provindre dels fons europeus per a la reconstrucció.

També et pot interessar

stats