La justícia reconeix el dret d'un pare a un permís retribuït per a cuidar del seu fill en quarantena

L'administració per a la qual treballa l'havia obligat a agafar-se dies de vacances

La justícia reconeix el dret d'un pare a un permís retribuït per a cuidar del seu fill en quarantena / À Punt NTC

Un jutjat de Logronyo reconeix el dret d'un pare a un permís retribuït per a cuidar del seu fill en quarantena, quan l'administració per a la qual treballa l'havia obligat a agafar-se dies de vacances. Un fet que estableix un precedent i que el sindicat que ha portat el cas, el CSIF, espera que servisca perquè la Generalitat concedisca aquests permisos.

Antonio González té el seu fill de tres anys a casa amb covid i una altra filla també confinada. Com que treballa per a l'administració pública, ha hagut de demanar-se un dia d'assumptes propis per a poder conciliar. “En el meu cas ha sigut una setmana i un fet circumstancial, perquè he pogut combinar-me amb la meua dona”, ha afegit. 

Santiago, també funcionari de la Generalitat, explica que en cas de tindre un familiar contagiat a casa, el protocol és agafar-te dies de lliure disposició o de vacances. “No tens un permís per a fer-ho”. 

Des del sindicat CSIF a la Comunitat Valenciana, el seu delegat Javier Zaragosí explica que amb aquesta sentència, casos com el d'Antonio i Santiago serien ben diferents. Assegura que a partir d’ara, el treballador no ha de perdre dies de vacances per atendre “un deure legal com és el d’atendre els fills”. 

Des del sindicat CSIF Comunitat Valenciana expliquen que fa temps que reclamen a funció pública que concedisca aquests permisos retribuïts. “Esperem que l’administració reaccione i concedisca aquests permisos abans d’arribar a la via judicial”, insisteix Zaragosí. 

Segons argumenten els sindicats, com que l'atenció dels menors és un deure inexcusable dels progenitors s'hauria de reconéixer excepcionalment aquest permís en un moment de crisi sanitària.

També et pot interessar

stats