El turisme durant aquest pont genera fins un 15% més d'ingressos que l'any passat

L'ocupació tant a l'interior com al litoral valencià es mou entorn del 90%, mentre que en el cas de les grans capitals es queda en el 70%

Turistes a la platja de Benidorm / À Punt NTC

El sector turístic valencià està d'enhorabona. Es calcula que el pont de la Constitució i la Puríssima ha generat uns ingressos "vora un 15% superiors als registrats l'any passat en les mateixes dates". Així s'ha expressat Javier Vallés, vicepresident d'Hosbec, que espera que els números oficials de dilluns confirmen les bones previsions.

L'any passat el pont no va generar els guanys esperats, en part perquè l'oratge no va acompanyar, i els números d'ocupació es van moure al voltant del 75% (excepte a València, que va superar el 90%, en coincidir els dies festius amb la celebració de la Marató). En canvi, enguany, amb uns dies marcats per una calor gens habitual, tant a l'interior com al litoral l'ocupació està vora el 90%, mentre que a les grans ciutats l'ocupació se situa en vora el 70%.

Uns percentatges que també tenen a veure amb la nacionalitat del turisme. Mentre que el turista espanyol prefereix passar el pont al litoral i a l'interior durant una mitjana de quatre dies, el turista internacional opta per fer-ho a les grans ciutats en una mitjana de tres dies, i condiciona la durada de l'estada per les connexions dels vols amb els països d'origen.

"El pont de la Constitució sempre ha sigut afavoridor per a la Comunitat Valenciana per la climatologia que tenim. En zona vacacional els índexs d'ocupació són més alts que a València capital", ha explicat Vallés.

Hosbec matisa que aquest darrer període festiu de l'any no és tan prolífic com altres de mesos anteriors, com per exemple el del Nou d'Octubre o Tots Sants. En tot cas, "el sector viu moments dolços després de tot el que hem patit", ha assegurat el dirigent empresarial.

Plans per a tots els gustos a la Comunitat Valenciana

No tots els turistes busquen el mateix pla, per això la Comunitat Valenciana ofereix diferents opcions per a cada tipus de visitant.

A la Plana Alta, per exemple, s'ha organitzat diverses rutes pel desert de les Palmes o visites amb temàtica històrica per la platja de Benicàssim. Segons Txema Rabasa, guia d'Itinerantur, aquestes rutes han donat "molt de joc als senderistes".

Al Campello, a l'Alacantí, el bon oratge i la mar tranquil·la han animat fins a la platja els més decidits; la resta ha optat per passejar vora mar i esmorzar a les terrasses.

Per altra banda, Xulilla, als Serrans, és destinació preferida de la gent que fa escalada, que aquests dies han aprofitat per a omplir hostals i restaurants per gaudir del seu esport favorit.

També et pot interessar

stats