Treball assumeix el lideratge de la negociació per a reduir la jornada laboral a 37,5 hores setmanals

El Ministeri vol presentar tan prompte com siga possible un text perquè la mesura comence a aplicar-se el 2025

Yolanda Díaz, en una roda de premsa del Consell de Ministres (arxiu)
Yolanda Díaz, en una roda de premsa del Consell de Ministres (arxiu) / Europa Press

El Ministeri de Treball ha anunciat este dilluns que fa un pas avant i, a partir d'ara, serà qui liderarà la negociació de reducció de la jornada laboral amb la patronal i els sindicats. L'objectiu de la cartera que dirigeix Yolanda Díaz és tancar un acord al més prompte possible, que permeta reduir la jornada laboral màxima "amb l'horitzó de les 37,5 hores setmanals el 2025".

En una roda de premsa oferida després de reunir-se en la taula de diàleg social, el secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez Rey, ha explicat que la negociació bipartida entre patronal i sindicats no té més recorregut, motiu pel qual serà Treball el que reunisca cada setmana els agents socials. "No hem traslladat encara un text per a respectar la negociació bipartida, no volíem influir, però com que ja no dona més fruits, incorporarem un text a la negociació", ha dit el secretari d'Estat.

Este text es remetrà a sindicats i empresaris esta setmana i se celebrarà una nova reunió dilluns que ve, a les 12:00 hores, per a conéixer les seues impressions sobre el contingut. La intenció és pactar el contingut abans de l'estiu.

Encara que Pérez Rey ha evitat fixar terminis, ha assenyalat que volen remetre "com més prompte millor" al Parlament un text que reculla la reducció de jornada. Segons ha dit, en cap cas serà a canvi d'hores extres. "Volem que es controle el temps de treball i que es controle adequadament", ha subratllat.

Pérez Rey, de fet, ha explicat que "els punts" per a aconseguir un acord amb els agents socials per a després traslladar-lo al Parlament passen per reduir la jornada laboral setmanal a 37,5 hores setmanals el 2025, amb un pas previ el 2024 de 38,5 hores que incloga la millora "substancial" del registre horari a través de la seua "digitalització completa", accessible per a la Inspecció de Treball.

També et pot interessar

stats